Interieur design blog

Wandtegels: de bepalende factor in het interieur

Precies de look waar u naar op zoek bent

Tegels zijn elementen in het interieur die in het oog springen. Ze zetten de toon voor de uitstraling van de ruimte. Daarom is het van belang om wandtegels met zorg uit te kiezen. Tegels bieden de kans om precies het design en de look te creëren waar u naar op zoek bent. Chique, speels of puur natuur: met tegels kan het allemaal. De keuze in tegels is enorm. Niet alleen in het soort tegels wat u selecteert, maar ook in waar u de tegels plaatst. U bent namelijk zeker niet beperkt tot alleen de badkamer als het op tegels aankomt. Door verschillende voorbeelden te bekijken kunt u ontdekken wat de look & feel is die u wilt creëren.

Van metro tot Portugal

Tegels zijn er in allerlei soorten en maten. Het materiaal, de designs en de afmetingen variëren dusdanig dat u precies een tegel kunt uitkiezen die past bij uw stijl. Keramische tegels tegen de wand zijn een populaire keuze. Deze tegels bestaan in elke kleur van de regenboog. Natuursteen is uiteraard beperkt tot elementen die van nature voorkomen, meestal bruin en grijstinten. Portugese tegels hebben een bijzonder design. Geometrische patronen en een honingraat vorm komen hier bijvoorbeeld veel in terug. Deze tegels hebben een prachtige vintage look die aan mozaïek doet denken. Voor een wand die echt eye catching is, is de Portugese tegel perfect. Ook metro tegels trekken de aandacht. Dit zijn de iconische kleinere tegels van maximaal 20 centimeter breed. Bovenstaande lijst is zeker niet volledig. Er bestaan nog meer soorten al zijn die vaak minder bekend, zoals glasmozaïek. Ook bij het plaatsen van tegels heeft u keuze, want u kunt bijvoorbeeld grote en kleine tegels combineren. Deze stijl wordt vaak in natte ruimtes toegepast voor een speels en toch strak effect. 

Wandtegels buiten de badkamer

Tegels zijn breder toepasbaar dan u op het eerste gezicht misschien denkt. In de badkamer en het toilet zijn tegels tegen de wand een must, maar dit zijn niet de enige ruimtes waar tegels functioneel of decoratief heel goed passen. Wat dacht u bijvoorbeeld van de zogenaamde backsplash in de keuken? Dit is het stuk muur boven het aanrecht waar het handig is om bescherming tegen spetters te hebben. Dat kan middels een glasplaat, maar tegels zijn ook een uitstekende keuze. Elke andere kamer kunt u een unieke, bijzondere look geven door een muur uit te kiezen die u gaat betegelen. Dat kan bijvoorbeeld een woonkamer of slaapkamer zijn.

Op zoek naar een (online) speciaalzaak in wandtegels? Kijk dan eens bij Paul Roescher Keukens Tegels & Sanitair


Delen