Interieur design blog

Interieur en design: keukentegels

Met tegels maakt u van uw normale keuken, een moderne, trendy keuken. Maar naast trendy, zijn tegels ook heel praktisch. Een tegelvloer is immers heel makkelijk om te onderhouden. Voor schoonmaken heeft u niet meer dan een dweil en een stofzuiger nodig. Ook is een tegelvloer relatief goedkoop om te vervangen. Vraagt u af wat voor tegels u in uw keuken wilt plaatsen? U leest het in dit artikel!


Keukentegels

Wanneer u een keuken gaat uitzoeken, denkt u niet gelijk aan de tegels. U zult eerder denken aan kastjes, de apparatuur en het werkblad. Maar vergeet niet dat de tegels ook een grote invloed maken op de sfeer van uw keuken. Omdat er tegenwoordig meer dan alleen koken wordt gedaan, worden er hoge eisen gesteld aan de keukenvloer. Een tegelvloer voldoet aan veel eisen. Het is makkelijk om schoon te houden, en het slijt niet snel. Veel mensen kiezen hierom voor een tegelvloer. Maar wat voor tegels zijn nu het beste voor uw keuken? De belangrijkste factor is de grootte van de tegels. In een grote keuken is het gebruikelijk om grote tegels aan te schaffen. Maar in een kleine keuken is het gebruikelijk om kleinere tegels te plaatsen. Ook de kleur van de tegels is van belang. Probeer met een thema te gaan. Bijvoorbeeld: als u rode kastjes heeft, denk er dan aan om een rode kleur te kiezen voor de tegels. U kunt ook kiezen om verschillende grootte tegels te kiezen. Maar om de rust te bewaren in de keuken is het wellicht beter om dit niet te doen. 


Wandtegels

Wilt u een klassieke keuken? Dan is het gebruikelijk om te gaan voor een achterwand met tegels. Traditionele mozaiekjes zijn erg klein (10 x 10 cm). Doordat de mozaiekjes zo klein zijn, kunnen er problemen ontstaan. Er kan gemakkelijk vuil in ophopen en dit is soms niet makkelijk om schoon te maken. Ook geven kleine tegels een druk gevoel in de keuken, en hierdoor is het beter om de rest van de keuken sober te houden. Ook is het onderhouden van kleine tegels een stuk lastiger dan grote tegels. Het is wellicht dus handiger om voor grote tegels te gaan. Grote tegels werken verbredend en geven je het gevoel dat uw keuken een stuk groter is. Ook zijn grote tegels erg makkelijk om te onderhouden. Nog een pluspunt van grote tegels is dat ze een rustgevend gevoel geven. Dit is erg handig voor wanneer u wat meer gewaagde vloertegels heeft.


Delen