Interieur design blog

Meubels shoppen voor je woon interieur

Tips voor een nieuwe woon interieur stijl

Wil je nieuwe meubels shoppen en en je woon interieur aanpassen op de nieuwste trends? Heb je een andere smaak gekregen, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen om een Pinterest-waardig interieur samen te stellen? Lees dan deze tips door voor een nieuw woon interieur, want het is begrijpelijk dat dat lastig is. Een interieur in een huiselijke omgeving is nou eenmaal erg persoonlijk en afhankelijk van je eigen smaak. Het is soms lastig om de meubels en woonaccessoires te vinden die helemaal bij elkaar passen en jouw interieur dromen vertalen naar een warme, huiselijke omgeving. Nieuwe meubels en woonaccessoires zijn altijd een investering en daarom wil je het graag in één keer goed doen. Dat kan ook makkelijk! Houd jij van landelijk, modern, industrieel of juist van Scandinavisch? Dit zijn de tips om voor iedere smaak een eigen woon interieur aan te meten!


Begin bij je kleurenpalet

Begin bij de absolute basis: de kleuren van je interieur en de ruimte die je in gaat richten. Mag het fel zijn, houd je het clean of ga je juist voor natuurlijke kleuren? De truc om eenheid in je interieur te creëren is door enkele kleuren als basis te gebruiken. Door deze in meubels en/of woonaccessoires terug te laten komen, creëer je al gauw een eenheid in een woning. Hetzelfde geldt voor de keuze om enkele materiaalsoorten, zoals bijvoorbeeld leer en fluweel, in verschillende elementen terug te laten komen. Ook kan je hierin variëren in materiaal, vorm en kleur.

Laat jij veel hout terugkomen in het interieur? Kies dan voor enkele houtsoorten die goed overeenkomen of bij elkaar passen. Ben jij gek van een trendgevoelige kleur zoals Okergeel? Kies er dan voor om deze in woonaccessoires terug te laten komen. Een stel kussens kan je gemakkelijk aanpassen op kleur en seizoen zonder dat het veel geld hoeft te kosten! Zo heb jij om de zoveel tijd een nieuwe look en feel in je woonkamer tegen een fijn budget. Het is dan wel aan te raden om basis elementen zoals een bank in een gangbare kleur te kiezen waar je niet snel op uit gekeken raakt. Durf anders naar je interieur te kijken Durf met een nieuwe blik naar je interieur te kijken. Kan de opstelling van de woonkamer anders? Denk een ander type bank op een nieuwe plek in en je krijgt er al een heel nieuw huis voor terug! Kies een ander type eettafel. Bespaar ruimte door bijvoorbeeld een ronde tafel neer te zetten, of ga juist voor een eyecatcher waaraan gewerkt en geleefd mag worden. Durf voor wat anders te gaan en je zal zien dat je straks tevreden in je huisje zit!

Voor inspiratie en de know-how kijk je bij Van Lankveld Keuken en Interieurbouw


Delen